Nylige innlegg
Nettside
5
minutter lesning

6 grunner til å skaffe en ny nettside

6 grunner til å skaffe en ny nettside
Skrevet av
Petter Langdalen
Publisert
28 Jan
2024

Er det på tide å lage en ny nettside?

I en verden hvor det første møtet ofte skjer digitalt, er din nettside ditt virtuelle ansikt utad. Men hvordan vet du om det er på tide med en oppgradering? La oss se nærmere på noen typiske tegn på at nettsiden din kanskje trenger en fornyelse.

1. Utdatert utseende:

Design påvirker brukerens førsteinntrykk sterkt, med studier som viser at opptil 94% av brukernes førsteinntrykk er designrelaterte. Trender innen webdesign endrer seg kontinuerlig. Det som var moderne for et par år siden, kan i dag virke gammeldags - husker du for eksempel når alle på død og liv skulle ha sin egen app? Dersom din nettside ser utdatert ut, kan dette gi inntrykk av at bedriften din ikke er med på den teknologiske utviklingen som alle andre bedrifter har. Ved å foreta en visuell oppgradering, der vi implementerer moderne designprinsipper og sørger for at nettsiden speiler nåtidens estetikk, kan vi revitalisere hvordan kunder oppfatter din bedrift. Ikke bare får nye besøkende et positivt førsteinntrykk av bedriften din, men tidligere besøkende blir sannsynligvis også positivt overrasket når de ser den nye siden deres.

2. Dårlig brukervennlighet:

Brukervennlighet er kritisk for en god brukeropplevelse. Nettsteder som er vanskelige å navigere eller som har en forvirrende layout, skaper frustrasjon blant besøkende. Dette kan ha alvorlige konsekvenser, ettersom omtrent 88% av forbrukere sier at dete er mindre sannsynlig at de returnerer til et nettsted etter en dårlig opplevelse.
For å adressere dette, fokuserer vi på å forenkle brukergrensesnittet. Dette innebærer å forbedre nettstedets navigasjon og teste designet med ekte brukere for å sikre at det er intuitivt og enkelt å bruke. Vi følger for eksempel det som kalles "3-trykksregelen", som innebærer at en besøkende skal kunne navigere seg til hvor som helst på nettsiden med 3 trykk.

3. Ikke mobilvennlig:

I en verden hvor over halvparten av netttrafikken kommer fra mobile enheter, er mobilvennlighet kritisk. Nettsteder som ikke er optimalisert for mobil, kan både gi en frustrerende dårlig brukeropplevelse og føre til lavere rangeringer i søkemotorer som Google.
Dette betyr at din nettside ikke bare skal se bra ut på en dataskjerm, men også på mindre skjermer som mobiltelefoner og nettbrett. Vi sikrer at nettsiden din er fullt responsiv og tilpasser seg ulike skjermstørrelser for å gi en optimal brukeropplevelse, uansett enhet.

4. Treg lastetid:

Hastighet og lastetid er en annen kritisk faktor for både brukervennlighet og SEO. En nettside som tar lang tid å laste, fører til at en høy andel av de som kommer inn på nettsiden din går rett ut igjen - også kjent som bouncerate.
Brukernes tålmodighet er meget begrenset, og de forventer rask tilgang til informasjon. Vi jobber med å optimalisere lastetiden for nettsiden din ved å for eksempel komprimere filer og filformat, kutte ned på unødvendig kode o.l., som gjør at nettsiden ikke bare laster raskere men også er lettere å bruke.
Dette holder ikke bare brukerne engasjert, men øker også sannsynligheten for at de konverterer.

5. Dårlig SEO-ytelse:

En nettside som er optimalisert for søkemotorer er avgjørende for å tiltrekke seg trafikk. En veloptimalisert nettside vil rangere høyere i søkemotorer, tiltrekke seg mer trafikk og generere flere konverteringer. Vi sørger for at din nettside følger de beste praksisene for SEO, fra innhold til teknisk oppsett.

Les mer: 5 tips for bedre SEO på nettsiden din

6. Manglende innhold eller funksjonalitet:

Til sist, hvis din nettside ikke lenger reflekterer hele spekteret av tjenester eller produkter bedriften din tilbyr, eller mangler viktige funksjoner som en nettbutikk eller integrasjoner, indikerer dette et klart behov for en oppdatering. Dette kan være brutte linker, ødelagte filer, manglende undersider for tjenester og så videre.
Det er viktig at din nettside er en fullstendig representasjon av din bedrift og dens tilbud. For det første gir det besøkende oversikt over alt du kan tilby, men det hjelper også bedriften din med å klatre i søkemotorer, siden du gir mer relevant innhold til målgruppen din.

Når du står overfor disse problemene, kan det være fristende å fikse hvert enkelt problem isolert. Imidlertid, hvis nettsiden din lider av flere av disse problemene samtidig, kan det være mer kostnadseffektivt og strategisk fornuftig å investere i en helt ny nettside. En fullstendig overhaling kan gi deg en nettside som ikke bare adresserer nåværende problemer, men som også er skalerbar og tilpasset fremtidige behov.

Vil du ta en prat om din bedrift?

Det er helt uforpliktende å be om en konsultasjon eller et tilbud fra oss. Fyll inn eposten din, så tar vi kontakt!

Andre relevante innlegg

Dykk dypere med andre relevante artikler om markedsføring!
Hvordan lage en dårlig nettside
Alle
Nettside
Hvordan lage en dårlig nettside
Unngå vanlige fallgruver ved nettsidedesign med denne guiden til hva du ikke skal gjøre. Lær av andres feil.
Hvordan lage en dårlig nettside
Petter Langdalen
15 Mar
2023
5
min read
View All
5 tips for bedre SEO på nettsiden din
Alle
SEO
Nettside
5 tips for bedre SEO på nettsiden din
Boost din nettsides søkemotorrangering med disse fem effektive SEO-tipsene. Enkel veiledning for bedre digital synlighet.
5 tips for bedre SEO på nettsiden din
Thomas McBride
14 Mar
2023
5
min read
View All
Google tjenester for nettsider
Alle
Nettside
SEO
Google tjenester for nettsider
Utforsk hvordan Google sine tjenester kan forbedre din nettsides funksjonalitet og brukeropplevelse. Start i dag for bedre resultater.
Google tjenester for nettsider
Petter Langdalen
28 Feb
2023
5
min read
View All