Nylige innlegg
Nettside
5
minutter lesning

Hvordan lage en dårlig nettside

Hvordan lage en dårlig nettside
Skrevet av
Petter Langdalen
Publisert
15 Mar
2023

Dersom du har forsøkt å lage en nettside har du sannsynligvis oppdaget at det ikke alltid er en dans på roser. Spesielt hvis du ikke har førstehånds erfaring med design, SEO og webutvikling. Men det betyr ikke at du trenger å gjøre vanlige feil som mange andre bedrifter og utviklere gjør når de skal lage en nettside neste gang!

Om du ikke skal lage nettsiden selv, men bruker et byrå, kan denne artikkelen være en fin sjekkliste å bruke for å ha oversikt over prosjektet selv også.

I denne artikkelen vil vi se på de vanligste feilene som gjøres når man lager en ny nettside, og hvordan du kan unngå dem.

“Getting a quality website is not an expense, but rather an investment.«
– Christopher Dayagdag

Dropp å ha en plan‍

En av de største feilene mange bedrifter gjør når de lager en ny nettside, er å ikke ha en klar plan. Før du begynner å lage nettsiden din, bør du ha en klar ide om hva du vil oppnå med den. Er fokuset salg av produkter? Informasjon? At folk skal kunne ta kontakt?

Sett deg konkrete mål, for eksempel å øke antall besøkende til bedriften din, eller å øke konverteringsraten. Planlegg også hva slags innhold du vil ha på nettsiden din og hvordan du vil organisere det. Sett gjerne også opp en oversikt over hvilke programvarer du kommer til å trenge, tidsestimater og lignende, slik at du har oversikt over hvor du ligger i løypa.

Dette hjelper deg med å visualisere nettsiden før du begynner. Hvordan ser menyen ut, hvilke undersider trenger du for å oppnå målet til nettsiden etc. Det er mange ting vi kan ta på sparket komfortabelt her i livet, en nettside sjeldent en av

de.

Ignorer mobiloptimalisering

Ved å ikke mobiloptimalisere sørger du for at de aller fleste som bruker mobil ikke vil oppholde seg på nettsiden din. Det er ikke uvanlig at over 50% av trafikken til nettsider kommer fra mobil.

En typisk feil mange gjør er at nettsiden er akkurat den samme på desktop (PC) og mobil, men skjermretningene er forskjellige. På desktop har vi en liggende skjerm, mens på mobil er den stående. Dette kan føre til at tekst flyter ut av skjermen, bilder blir kuttet eller for store, og lastetiden dras opp drastisk.

Google straffer også nettsider som ikke er responsive ganske hardt i søkeresultatene, så dette er superviktig å ha på plass.

Dårlig design og navigasjon

For å lage en skikkelig dårlig nettside må du ha et utdatert design og et brukerfiendtlig grensesnitt. Hvis nettsiden din ser utdatert ut eller er vanskelig å navigere på, vil besøkende ha en tendens til å forlate den og søke etter en annen nettside som kan gi dem en bedre opplevelse.

Godt design og navigasjon handler i bunn og grunn om å gjøre nettsiden enkel å bruke. Dette innebærer at nettsiden er moderne og fin å se på, at knapper ligger der de skal og er synlige, at man kan finne frem til informasjon enkelt.

Hos RePlan har vi en tommelfingerregel på at man skal kunne finne frem til hva som helst på nettsiden med max 3 klikk. Det kan være lurt å få hjelp fra en profesjonell nettsidedesigner som kan hjelpe deg med å utvikle et effektivt og brukervennlig design.

Treg lastetid

Hvis nettsiden din laster tregt, vil besøkende ha en tendens til å forlate den og søke etter en annen nettside. Dette kan føre til at du mister potensielle kunder eller lesere.

Sørg for å optimalisere nettsiden din for hastighet ved å bruke optimaliserte bilder og redusere antall plugins og tredjepartsprogrammer som kan bremse ned siden din.

Nettsidens hastighet er også en viktig faktor for Google-rangering. Hvis nettsiden din tar lang tid å laste, vil dette føre til at besøkende forlater siden din og dermed øke «bouncerate» din.

Ignorer SEO / søkemotoroptimalisering

En annen vanlig feil som mange bedrifter gjør når de lager en ny nettside, er å ignorere søkemotoroptimalisering.

SEO er viktig for å sikre at nettsiden din blir funnet av potensielle kunder på nettet. Sørg for å bruke riktig nøkkelord og optimalisere nettsiden din for søkemotorer som Google. SEO er også viktig for å gjøre nettsiden din brukervennlig, da SEO kort oppsummert handler om å gjøre den relevant for de som søker etter det du leverer.

Det kan være lurt å bruke en SEO-ekspert som kan hjelpe deg med å optimalisere nettsiden din på en effektiv måte.

Oppsummering

Sett deg klare mål og planlegg hva slags innhold du vil ha på nettsiden din og hvordan du vil organisere det.

Ignorerer du mobiloptimalisering, kan du miste en stor del av publikummet ditt som bruker mobile enheter til å surfe på nettet.

En nettside med dårlig brukergrensesnitt og design kan skremme bort besøkende og føre til at de søker etter en annen nettside.

Hastighet spiller også en viktig rolle i brukeropplevelsen. Hvis nettsiden din laster tregt, kan du miste potensielle kunder eller lesere.

Ignorerer du SEO, kan det føre til at nettsiden din ikke blir funnet av potensielle kunder på nettet. Sørg for å bruke riktig nøkkelord og optimalisere nettsiden din for søkemotorer.

En effektiv nettside som er rask, brukervennlig og optimalisert for søkemotorer, kan hjelpe bedrifter med å tiltrekke seg flere kunder eller lesere. Ved å unngå disse vanlige feilene når du lager din nettside, kan du øke sjansene for suksess og vekst for din bedrift på nettet.

Vil du ta en prat om din bedrift?

Det er helt uforpliktende å be om en konsultasjon eller et tilbud fra oss. Fyll inn eposten din, så tar vi kontakt!

Andre relevante innlegg

Dykk dypere med andre relevante artikler om markedsføring!
6 grunner til å skaffe en ny nettside
Alle
Nettside
6 grunner til å skaffe en ny nettside
Når er det på tide å lage en helt ny nettside, og når bør man fikse enkeltproblemer?
6 grunner til å skaffe en ny nettside
Petter Langdalen
28 Jan
2024
5
min read
View All
5 tips for bedre SEO på nettsiden din
Alle
SEO
Nettside
5 tips for bedre SEO på nettsiden din
Boost din nettsides søkemotorrangering med disse fem effektive SEO-tipsene. Enkel veiledning for bedre digital synlighet.
5 tips for bedre SEO på nettsiden din
Thomas McBride
14 Mar
2023
5
min read
View All
Google tjenester for nettsider
Alle
Nettside
SEO
Google tjenester for nettsider
Utforsk hvordan Google sine tjenester kan forbedre din nettsides funksjonalitet og brukeropplevelse. Start i dag for bedre resultater.
Google tjenester for nettsider
Petter Langdalen
28 Feb
2023
5
min read
View All