Guttas Campus

Se hvordan Guttas Campus forvandlet sin digitale tilstedeværelse med en skreddersydd WordPress-nettside, og hvordan redesignet støtter deres visjon om å hjelpe elever over hele Norge med å oppnå mestring og læring i skolen.
Alle
Nettside
Kunde
Guttas Campus
Date
Tjeneste

Prosjektet

Hva gjorde vi

Oppdraget

Guttas Campus er en organisasjon som hjelper gutter og jenter i norske skoler med mestring og læring i skolen. Dette gjør de blant annet med "Campus Ung", som er et tilpasset undervisningsopplegg for 20 – 30 elever, som strekker seg over tre uker. Guttas Campus jobber med skoler og kommuner i hele Norge.

Guttas Campus har for øyeblikket en nettside de føler trenger et ansiktsløft. Nettsiden ble opprinnelig bygget rundt 2018, og med forskjellige personer som har vært inne med ansvar for nettsiden, har det ballet på seg med forskjellige tilnærminger på innhold - noe som over tid har ført til at innholdet er noe kaotisk, og design har ikke fått det fokuset det trenger.

Det var masse godt innhold som tekster og bilder som kunne brukes på den nye nettsiden. Fokuset blir på å omstrukturere nevnte innhold på en god måte, presentere det visuelt fint og gjøre nettsiden enkel å navigere for relevante aktører.

Det er også viktig å bygge siden på en måte som gjør det enkelt for Guttas Campus å gjøre endringer senere selv, uten å behøve kompetanse innen utvikling.Målgruppen for nettsiden er aktører som kommersielle og kommunale sponsorer, skoler, kommuner og noe foreldre. Det er derfor viktig at siden fremstår profesjonell og "statisk", uten for mye "dilldall", og at den er enkel å navigere for å finne informasjon.

De hadde som mål å nå ut til et bredere publikum for å formidle sitt unike tilbud, da deres eksisterende nettside ikke var effektiv nok til å kommunisere deres budskap eller engasjere målgruppen på en meningsfull måte. Etter mange forskjellige i redaktørrollen, og innhold på toppen av gammelt innhold, hadde nettsiden deres blitt rotete, uoversiktlig og utdatert.

Løsningen

De var vant til å bruke WordPress fra tidligere, så valget falt på å bruke WordPress også når de skulle ha en ny nettside.

For å overkomme utfordringene deres, utviklet vi en ny, moderne WordPress-nettside som bedre reflekterer Guttas Campus' visjon og verdier.


Redesignet inkluderte:

  • Fokusert innhold: Klart og tiltalende innhold som forklarer "Campus Ung"-programmet og dets fordeler for elever, samt informasjon om hvordan skoler kan engasjere seg.
  • Brukervennlig navigasjon: En brukervennlig struktur som gjør det enkelt for besøkende å finne informasjon om organisasjonen, deres programmer og hvordan man kan delta.
  • Visuell appell: Engasjerende visuelle elementer og et fargerikt design som appellerer til både unge studenter og voksne, og reflekterer energien og optimismen ved læring og mestring.
  • Mobiltilpasning: Et responsivt design som sikrer at nettsiden er tilgjengelig og fungerer feilfritt på alle enheter, noe som er kritisk for å nå en bredere, "tech savvy" målgruppe.
  • SEO-optimalisering: Forbedret søkemotoroptimalisering for å øke synligheten og tiltrekke seg flere besøkende fra målgruppen.

Den nye nettsiden skal kommunisere både til familier og kommunene de jobber med. Vi tok utgangspunkt i fargene i logoen til Guttas Campus, og bygget rundt det.
Det er mye rødt og lekent gjennomgående i nettsiden, med egne illustrasjoner for å illustrere de forskjellige områdene de jobber i.

Etter ferdigstilt nettside ga vi en opplæring i WordPress, slik at de kan gjøre endringer etterhvert som året går.

Resultatet